Det er de færreste virksomheder, der skal have en revisor.
Men ofte kan det være en god idé alligevel og ofte vil din virksomhed stå overfor at skulle køres igennem en revisor for fx at optage et lån.
Husk, at der er forskel på en revisor og en bogholder. En bogholder sørger for at klare dine bilag og afstemme disse løbende, betale din moms til tiden og så videre – mens en revisor i stedet kan hjælpe med at revidere årsregnskabet, stifte selskaber, omdanne virksomheder og så videre.
Har du brug for en billig revisor kan du indhente 3 gratis tilbud med JUF.dk her.
Revision
Hvis dit selskab falder under 4-8-12 reglen skal det revideres.
Reglen går ud på, at hvis du kan sige ja til 2 ud af 3 følgende statements skal dit selskab revideres.
– Mere end 12 fuldtidsansatte
– Mere end 8 millioner kroner i omsætning
– Mere end 4 millioner i balancesum
Hvis dine tal er under dette har du mulighed for frivilligt at underkaste dig revision, men du kan også udskrive revision af selskabets vedtægter og lade andet end en registreret revisor udarbejde dit regnskab i stedet.
Optagelse af lån
Skal din virksomhed låne penge af banken udover en almindelig kassekredit vil det ofte være krævet, at selskabet har et revideret årsregnskab.
Banken ønsker ikke at låne penge ud til en virksomhed, de ikke har sikkerhed for kan betale pengene tilbage igen.
Hvis du ved, at du i løbet af et par år kommer til at låne penge i en bank kan du derfor i god tid lade dit årsregnskab revidere af en revisor. Så er der en forhindring mindre, når først du går i gang med arbejdet at låne penge.
Har du brug for en uafhængig økonomisk rådgiver og hjælp i forhold til banken bør du kigge på Realkreditkonsulenten.dk.
Salg af virksomheden
Er din virksomhed en succes og skal du på et tidspunkt sælge den vil køber ofte kræve et revideret årsregnskab – uden det revidere årsregnskab bliver udgifterne til en due diligence og den dertilhørende proces sværere og derved mere omkostningstungt.
Ligesom du måske ved, du skal låne penge, kan du også have en idé om at virksomheden på et tidspunkt skal sælges. Er dette tilfældet kan du passende lade en revisor begynde at kigge regnskaberne igennem, så en potentiel køber ved, hvad han har med at gøre.
Og hvis du i øvrigt vokser!
For mange virksomheder er en revisor en udgift, der forsøges at holde nede. Men sådan bør det ikke være.
En revisor er mere end manden eller kvinden, der sætter den endelige signatur på regnskabet. Det er en sparringspartner til virksomheden og dens videre udvikling.
Deloitte er et af Danmarks største revisionshuse og de får i dag over halvdelen af deres omsætning fra virksomhedsrådgivning – og ikke fra det, der udgjorde den tidligere kerneforretning, nemlig den faktiske revision. Det samme er tilfældet for mange af de andre store huse.
Brug en bogholder til ‘alt det simple’
En registreret eller statsautoriseret revisor har en lang uddannelse og en dyr ansvarsforsikring. Det er derfor ikke økonomisk optimalt at have denne revisor til at lave fx bogføring (med mindre revisoren har en elev ansat eller lignende til at udfylde denne funktion).
I stedet kan du passende overveje at bruge en billig bogholder til alt det simple – den løbende bogføring, indberetning af moms, udarbejdelse af lønsedler, betaling af skat, ATP, feriepenge og hvad der ellers måtte komme af regninger til din virksomhed.
Bogholderen kan også gøre dit regnskab helt klar til revisoren, der så endeligt gør regnskabet klar til indsendelse til Erhvervsstyrelsen og SKAT.
Har du et toptunet økonomisk team i din virksomhed har du en god stabilitet og dygtige mennesker at trække på – og du undgår at knække nakken på dårlig likviditetsstyring eller problemer med SKAT.
Skriv et svar